"A hülyeség pártsemleges."

Találós kérdés: ki és milyen okból mondta ezt a szösszenetet, ami azt kell mondjam, biza' igaz... Hozzáteszem, eléggé oldalhelyes, hogy pont ez jutott eszembe.

Lázár János nehéz örökséget, de szép és nagy feladatot kapott. Áder, de főleg Navracsics frakcióvezetői munkája a szememben nagyon magasra értékelt. Nem is kellett, nem is lehetett (volna) célja Lázárnak, hogy überelje. Gyakorlata, és kora sem predesztinálta még erre szerintem. De visszafogott, egyenes, kemény és feladatára koncentráló politikus képét építve, szép alapot teremthetett volna (a közvélemény szemében is...) magának arra, hogy a következő négy évben már rutinosabban igazán nagyot durrantson. A következő ciklusban, sőt már ennek a ciklusnak a második felében is várható már a jelenlegi "vicc-ellenzék" erősödése, a témák súlyosbodása, a választások közeledte miatti fajsúlyos(abb) kommunikáció megjelenése, amikor úgy kell majd az ellenfelet "szétkapni", hogy az európaian elegáns, ugyanakkor célba találó és kellően romboló, de főleg a választók részéről érthető és emészthető legyen. A 2/3-os stabil időszak, erre nagyon jó rutinszerző időt ad(hat)ott volna.

Nekem az első perctől kezdve ambivalens érzéseim voltak Lázárral szemben, de igazán szorítottam neki, a fent leírtak lehetősége miatt. Sajnos mára inkább tehernek érzem. Ha lemond, azzal sem old meg sok mindent. Ha szó nélkül hagyja, vagy megint valami ellenpropagandával jön, talán még rosszabb. Most főt kell(ene) hajtani, elviselni a remélhetőleg "mint a pengős malacot" szintű fejmosást a Főnöktől, aki remélem meg is teszi ezt, én elvárom tőle.

Utána meg tessék önvizsgálatot tartani, majd kiállni, és emberi arccal bocsánatot kérni, beismerni, hogy buta dolgokat mondott, és újra a munkára koncentrálni. De csak arra. Embernek és esendőnek is tudni kell lenni. Inkább erény az, mint hiba.

Mert aki néha nem tud ember lenni, és saját magán felülemelkedni, aki ennyit nem ér(t) el az életben, az annyit is ér. Ezen nem segít az árfolyamnyereség sem...

Mi a válasz a találós kérdésre?

OW

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr952755282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrangeWays 2011.03.20. 11:13:09

Komolyan mondom, a posztolás után olvastam csak el Török Gábor "Most van itt a perc" bejegyzését ugyanebben a témában, mielőtt még gondolatsor plágiummal vádolnál... :-)
süti beállítások módosítása