180

 2011.09.12. 14:45

Bejelentette.

Ennek kapcsán az ebéd utáni kávém mellett elmerengtem egy picit, ezen a végtörlesztési lehetőségen. Mikor egy ország sz@rban van, jönnek a pénzemberek és/vagy azok szervezetei (EKB, IMF, nagybefektetetők, stb.), és szemrebbenés nélkül azt mondják a kormányoknak. legyen az magyar, görög, portugál, olasz vagy urambocsá' éppen az USA kormánya, hogy meg kell szorítani, adót kell emelni, kiadást kell csökkenteni... Vagyis jelentős pénzeket követelnek elvonni a "zemberektől", cserébe a segítő (?) támogatásért, amin azért jó pénzeket keresnek a segítő szándék mellett. Még nem is lenne ezzel olyan nagy baj, hisz ugye Krisztus koporsója meg az őrzés kontextusában sem volt túl sok szolidarizmus...

Most ha fordul a kocka, és veszít a profitjából a bankvilág, akkor miért van felhördülés? Ezt ugyan nem tudom, tényleg csak tippelem az eszem józanabbik felével, hogy a 180Ft-os végtörlesztési áron veszteni, vagyis mínuszos eredményt nem fog elérni a bank(szektor), hanem inkább az extraprofitját bukja el, ami a jelenlegi árfolyam és a treasury árfolyama között eddig vastagon megvolt.

(Tudom, hogy jókora bankadó már eddig is volt, és ez extra negatívum a bankoknak, ne ezzel kezd.)

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr613220777

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiakadt a Bankszövetség és Ausztria is 2011.09.12. 19:21:01

Kész az Ab-hez és az EU-hoz is fordulni a Bankszövetség, ha megvalósul a fixárfolyamos végtörlesztés. Megdöbbent az osztrák jegybank is, az osztrák külügyminisztérium szerint pedig akár az Európai Unió Bírósága elé is kerülhet az ügy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chingachgook 2011.09.13. 11:24:06

nem vedem a bankokat, mert kibaszott sok profitot tesznek zsebre, boven az etikus szint felett keresnek. DE ez abszolut a jogallamisagot donti romba, hogy megallapodasokat erovel utolag modositani akar a kormany, ilyet europaban nem kellene megcsinalni
süti beállítások módosítása