Elég volt!

 2011.01.05. 17:34

Igen, elég volt! Büdösek vagyunk, rasszisták vagyunk, Lukasenkók vagyunk, utolsó pondrói a világnak!? Kik ezek az emberek, hogy így beszélhetnek mindannyiunkról? Milyen erkölcsi alapon?

Lehet, hogy a korábban moszkovitából brüsszelitába átforduló (és még Orbán a köpönyegforgató...) társaság, a demokrácia "rózsadombi" védői, akik simán lövettek pár éve az utcán (persze az az eszetlen balhé és rombolás is mire volt jó?), szóval az eddigi hajbókólós stílushoz képest, igen lehet, hogy hirtelen és erős a stílusbeli váltás, lehet, hogy a kormányzati kommunikáció leblokkolt, és ami kevés volt az sem volt túl jó, lehet, hogy a médiatörvény tényleg tartalamaz túl erősen korlátozó vagy gumiszabályként alkalmazható paragrafusokat.

Nem vagyok médiaszakértő, ezért nem is védem, és nem is kritizálom ezt a törvényt, nem tudom megítélni. Az sem érdekel hovatovább, hogy a külföldi, és így nyilván magyarul nem tudó kritikusok még nem is olvasták a törvényt... Nem érdekel!

Ice-T száma nem zavar(t), de nem is hiányzik, ha nem kora délután hallom... Az RTL-es véres székláb meg szintén nem hiányzik. Dolgozom, a családommal foglalkozom, van elég dolgom.

De itt, ebben az országban, az elmúlt hónapokban senkit bántás nem ért, senkinek eddig egy árva forint büntetést nem kellett fizetni (biztos lesz ilyen is persze...), senkit nem csuktak le, mert mondott, vagy megírt, vagy bemutatott valamit, és még a "Nagyvezír", a despota "diktátor" elé sem kellett senkinek remegő lábakkal járulnia. Elég volt!

Bűz érkezik ebből a kis országból a nagy Britanniába? Igen? Az itt kaszált profit nem büdös? Ja, hogy a pénznek nincs szaga? Ja, hogy talán a háttérben a nagy angol multilánc profitféltése is felsejlik?

Hogy szégyen lenne Merkel asszonynak egy holmi kis gigamán cenzorral egy fotón szerepelni? Igen? Ja, hogy talán a háttérben egy csomó német cég profitféltése is feljsejlik?

Hogy a még hónapokkal ezelőtt bejelentett válságadók, amelyeket be is fizettek már, pont most ír 13 nagy cég levelet az EU-nak a csúnya magyar kormányról?

Elég volt!

Kell az angol tőke is, kell a német is, és kell az EU részének lenni. Értékeinkkel és hibáinkkal is együtt. És élni, működni, terheket vállalni is együtt kell, prosperáló, stagnáló vagy éppen lecsúszó gazdaságban is. Hol jobb, hol rosszabb...

Kormányzati kontrol a francia médiában nem baj? Spanyol Sapatero-féle erkölcsi forradalom nem túlzott önfelhatalmazás? Olasz médiatörvény korlátozni akarja a youtube-ot, nem baj?

Semmi se baj, csak mindig a magyarok? Elég volt!

Válságadók? Felhördülés! Botrány, skandallum! Aztán elcsendesülés... Aztán csendes hírek, hogy az osztrákok, angolok is ezt csinálják.

Magánnyugdíjpénzári változások? Felhördülés! Botrány, skandallum! Aztán a lengyelek is hasonlót készítenek elő? Úgy, hogy miután az EU évekig a homokba dugta a fejét a magánnyugdíjpénztári pénzek költségvetésben történő elszámolhatóságával kapcsolatban, majd a magyar lépés után pánikszerűen engedélyezte, és a lengyelek ennek az engedélynek a birtokában lépik mégis a magyar utat, vagy ahhoz nagyban hasonlót? Ők nem? Mert van akkora belső piacuk, hogy betudnak inteni? Más nem rossz? Csak mi?

Azok mondják, akiknek a mai napig, ha csak közvetetten is történelmi múltjuk (mondhatnám bűnük...) van abban, hogy nekünk nincs ekkora belső piacunk...

A BKV vs. Alstom ügy következő fordulóját Versailles-ben tartják, miután az első tárgyaláson az erősen nacionalista hangvételt ütő államügyész (hozzáteszem francia, tehát erősen nacionalistán védi a nemzeti érdeket, és ezért még követ sem tudok vetni rá...) nyomást gyakorol a bíróságra, hogy bebukjuk a 37mrd-os bankgaranciát? Versaillesban? Pont ott? Ha olyan fene nagy szenzitivitás van az "európaikban" a finom eleganciával átszőtt diplomáciára, akkor ez nem egy bunkó belerugás a másik félbe, mégha most komoly üzleti alapú vita is áll fent a felek között?

Ausztriában bunkó ősemberként lehet az egész országot egy karikatúrán bemutatni? Mintha nekik nem lett volna épp elég bűnük, mintha nem termeltek volna ki magukból bukott festőművészt, mintha nem lett volna Haynau, Haider, és még biztos jónéhány hasonló "ősember" köztük, akik miatt az egész, egyébként nyilvánvalóan tisztességes népre rá lehetne húzni a szalonképtelen jelzőt. Mintha nem ők fogadták volna be és dédelgették volna a Kun Bélát és társaságát...

Még lehetne folytatni, biztos bőven a kontra érveket és példákat. Nem akarom... Minek?

Mi sem vagyunk hibátlanok, de ne állítsanak mércét olyanok akik nem szentebbek. Lehet vitatkozni, megbeszélni, kritizálni, de a nemes Európa bizony összehangoltan lement kutyába... Vau! A médiatörvény szinte már csak ürügy. Ez már nekik szégyen. Szerintem.

A higgadtság erény.

Most erénytelen voltam.

Elég volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr302563047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása