Tandíj

 2011.04.29. 10:32

Emlékszem, annakidején Horn egyik bukása okaként a bokrosi tandíj bevezetését is tartották. Akkor jártam egyetemre, emlékszem az általános felháborodásra és az aláírásgyűjtő ívekre, amikkel a 2000 HUF-os havi tandíj ellen gyűjtöttek aláírásokat - általában azok a diákaktivisták, akik egy csütörtök esti sörözésen akár hetente is ennél többszörösét itták el...  ezért (sem) nem írtam alá

És most nézzük ezt:

Egy link a közelmúltból:

[\l]http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=85096[l]

Egy nyilatkozat részlete:

"A Magyar Hírlapnak az oktatásért felelős államtitkár azt mondta, hogy radikálisabban elválasztják az állami és a magán-felsőoktatást, és gyorsabb ütemben kell csökkenteni a felsőoktatás kapacitását. Még a héten benyújtja a kormánynak az átdolgozott felsőoktatási törvénykoncepciót az oktatási államtitkárság.

A tervek szerint már jövőre 40 ezerre csökkenhet az államilag finanszírozott hallgatói keretszám.

Az államtitkár a követelményekről azt mondta, az elmúlt évek radikális létszámnövelését az állami költségvetés nem bírja el, ezért a jövőben mindössze az érettségizők harminc százaléka járhat államilag finanszírozott egyetemre, főiskolára.

vp

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr572864159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása