A Jánosokkal mindig baj van?

 2011.02.16. 09:28

Szerintem most nem nagyon fogunk összeakadni... Bár ki tudja, lehet hogy, harcosan fogod védeni valamelyik Jánost?

Nem gondolnám, hogy a név kötelez, legalábbis ebben a kontextusban semmiképpen, de némi párhuzamot kezdek felfedezni az események között, habár a "mi" Jánosunk, nagyságrendekkel komolyabb fazon mint a másik János. A Zuschlag ugye, meg a Lázár, akikről szó van. Nem is hasonlítanám össze őket, olyan messze vannak egymástól, minden tekintetben.

Sajnos, nem egyszer volt alkalmam személyesen is szem- és fültanúja is lenni Zuschlag elképesztően nagyképű, pökhendi és "ki ha én nem?" stílusának. Nagyon hamar jutott nagyon magasra, és elfelejtette, hogy magasról nagyot is lehet esni. Azt hitte neki már mindent lehet, védelem alatt és mások felett áll. Esett is, hogy frappánsan idecitáljak egy jól ismert idézetet: "Nem kicsit, nagyon!".

Most, kő fideszesként, rossz érzésem kezd lenni Lázár Jánossal kapcsolatban. Leszögezném az elején: a politikai munka és megbízatás komoly feladat, annak minden szükséges és járulékos kiegészítőjével. Igen, az autó témát rágom én is. Már én is...

Nem kell egy frakcióvezetőnek (semmilyen pártbélinek!) Audi S8, pláne nem lézerblokkolóval! Nem! Nem kell, mert értelmetlen. Nem vagyok álszent, kell azonban egy jó és biztonságos autó, ha már az Audi a bevált presztizsmárka, akkor mondjuk egy A6 3.0 V6 dízel motorral, erre azt mondom, korrekt. De ennyi kell is, lehet is, szerintem semmiképpen nem kritizálható, vagy nem tartom túlzónak. Főleg, ha az illető még a parlamenti funkciója mellett egy megyei jogú város polgármestere is. Sőt, még akkor sem, ha egy más politikai identitású kormányzat vagy funkcionáriusa használná.

Marhaságnak tartom a plebejus hozzáállást, a járjon a politikus BKV-val, meg utazzon a menetrend szerinti távolsági buszon, meg egyébként is! típusú felhördüléseket. Orbán 2006-os kopott zakós plebejus irányvonalától már akkor is felállt a hátamon a szőr.

DE! Minden ilyen dolog üzenetet is hordoz. Amikor éveken keresztül ment a sokszor egyébként azt gondolom jogos kritika a "luxus baloldalról", amikor a 2/3-os felhatalmazás, a tragikusan rossz kormányzás mellett, annak is eredménye, hogy az ország megcsömörlött a Zuschlag-attitűdtől, amikor ha nem is plebejus, de visszafogott kormányzati hozzáállást és ésszerű költségszinteket ígértünk, akkor ez nagyon káros.

Végül mindennek tetejébe ma reggel hallom a Kossuth rádióban, hogy a Lázár által még mindig használt S8, rokkant helyen parkolt. Ez most már nálam is kiverte a biztosítékot.

Mert, hogy lemond az autóról? Helyes, jól teszi! Mert, hogy sofőr vezette az autót, ő parkolt oda? Irreleváns! Meg hogy ha feljelentik lemond a mentelmi jogról? El is várható!

De, és itt futnak össze a szálak a poszt elejével, a másik János is kezdett belecsúszni a bajokba... Egyre sűrűbben jöttek a hírek, és nem kapcsolt. Csak nyomta tovább... Még a legendás "Nekik már nem volt hideg!" felvétel, ami valljuk be elég mély gyomros volt, még az sem térítette észhez. Az utójátékot tudjuk, a mai napig követhetjük a sajtóban.

Messze nem gondolom, hogy Lázár Jánosra ilyen irány várna. De most kellene még leülni egy percre, egy órára, egy estére, és számot vetni. Fiatal, tehetséges, ha jól megcsinálja ezt a frakcióvezetői ciklust, az szép alapot adhat neki a jövőben. Sajnos, valószínűleg egyelőre nem fogja tudni Navracsics szintjét hozni, legalábbis a szememben ő nagyon nagyot alkotott frakcióvezetőként. Frappáns, stílusos, közérthető, és minden személyes botrány nélküli éveket vitt végig.

János, a miénk, meg üljön le a sofőrjével, és mondja el neki érthetően, hogy: "Ide figyelj! Engem most kipécéztek. Még egy (halvány)sárgán áthaladás is kétségessé teheti a jövőbeni közös munkánkat, nemhogy rokkant helyre parkolás!", vagy valami hasonló, vérmérséklettől függően... Arra persze már nem is merek gondolni, hogy esetleg pont ő utasította rá a sofőrt.

Kellene tenni egy lépést hátrafelé, még időben, hogy a hírek egy erős kezű, összeszedett és megfontolt javaslatokkal előrukkoló frakcióvezetőről szóljanak, és ne a bulvár-szagú, meg vérnyomásnövelő hírek kerüljenek túlsúlyba.

A keringési betegségek így is elég sok problémát okoznak a magyar egészségi állapotnak, nem kell ezt feleslegesen rontani.

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr852664734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vokalpatriota 2011.02.16. 10:21:52

Különös aktualitást ad a posztodnak az az "újság", amit a városkában, ahol lakom - aminek Te is tudod a nevét - bedobtak a postaládámba. A neve ....-i Szókimondó - a pontozott részen a városkám neve.

No szóval, a helyi Fidesz szerkeszti az újságot, és az utolsó oldalán arról polemizálnak, hogy a város immáron harmadik ciklusra megválasztott polgármestere városházi parkolóhelyére valaki be merészelt állni egy 10 millió forint értékű VW Passattal, majd a cikk természetesen úgy zárul, hogy "rájönnek", hogy ez a polgármester új autója, s végül indirekte felteszik az örökérvényű kérdést: bibül tellett neki erre?

Ez az újság pontosan azokban a napokban került a postaládákba, amikor csúcsra járt a Lázár S8-asa körüli sajtóvisszhang.

És bizony, azért is volt számomra a szokásosnál kontrasztosabb a kettő egymás mellett, mert a helyi polgármester SAJÁT TULAJDONÚ autója a Passat.

Lázár János S8-asát sokan sokfelé kivesézték. Szabályozás és jóérzésű önkorlátozás együttes egyensúlya kell meghatározza, hogy kik azok az állami vezetők, akik ilyesféle plusz juttatásokra számíthatnak és hogy milyen mértékig. Az elemzéseddel, valamint a Véleményvezér elemzésével egyetértek e tekintetben.

Kíváncsian várom viszont a következő helyi Szókimondót, vajon lesz e korrekció vagy megjegyzés ezzel kapcsolatban, mindenesetre erősen viszket a billentyűzetem, hogy ezt noszogassam.

Bár illúzióim nincsenek, hiszen ugyanezen szerksztőbizottság volt az, aki 2006-ban az országgyűlési választások második fordulóját követően a helyi Fidesz lap fejlécébe hatalmas betűkkel ezt írták: Győztünk!

Mindezekből, a Zuschlag, Lázár és a helyi Szókimondó eseteiből általam levont következtetés egy: a hülyeség, valamint a "ki ha én nem" stílusú kiváltságossági önigazolás: pártfüggetlen.

Viszont célszerű lenne ugyanazzal a mércével mérni.

Te megtetted. S ez mindenképp bíztató! :)

S végül álljon itt egy emlékeztető, hogyan is volt ez a Tanú c. filmben.

Pelikán levágja Dezsőt, a disznót feketén, ami törvénytelen. A rejtekpincében eldugja. Másnap találkozik a dunaparton egykori harcostársával, aki azóta miniszter lett. Megjelenik két ávós, mert Pelikánt valaki feljelentette a disznóvágás miatt, s a miniszter szinte magából kikelve kioktatólag védelmezi Pelikánt mindaddig a pillanatig, amíg fel nem fedezik, hogy Pelikán tényleg "törvénytelenséget" követett el.

S a jóbarát miniszter kelletlenül bár, de a következőt mondja a két ávósnak:

- Elvtársak.... - tegyék a dolgukat. Kommunistákra a törvény tízszeresen, százszorosan vonatkozik...

Majd kezet szorít a már megbilincselt Pelikánnal, és ezt mondja:

- Ne haragudj, Jóska. Nem tehettem mást.

c L d 2011.03.02. 16:36:02

Élvezettel olvasom érdemi vitáitokat, most hozzá is szólnék, illetve csatolnék egy irományt. Szervesen kapcsolódik "Jánosaink" életmódjához, emésszétek...

www.168ora.hu/buxa/a-kepviselo-ha-sved-70219.html
süti beállítások módosítása