Matek

 2010.11.29. 13:48

2010.december 15-től effektíve nem 45, hanem 34 munkanap lesz arra, hogy a magánnyugdíjpénztárakban lévő tagok nyilatkozatot tehessenek arról, ha a magánnyugdíjpénztárban akarnak maradni.

34 munkanapban 8 ügyintézési munkaórát feltételezünk, aminek minden percét kitülti az ügyintéző. Egy órában pedig 60 perc van.

Feltétele az ügyintézésnek és a magánnyugdíjpénztári maradásnak, hogy csak valamely regionális nyugdíjbiztosítónál lehet személyesen nyilatkozni.

Ezt a három számot összeszorozva megkapjuk, hogy összesen 16.320 perc áll rendelkezésre ahhoz, hogy maradni akarók nyilatkozhassanak.

6 db regionális központ van, ahol ezt el lehet intézni. 5-5 ügyintézőt feltételezve és percenkénti (szünet nélküli!) ügyintézést, ez azt jelenti, hogy 81.600 magánnyugdíjpénztári tag tud nyilatkozni a rendelkezésre álló idő alatt.

Következtetés:

"Matolcsy, Fidesz.hu:A miniszter szerint a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása biztosítja a választás szabadságát a tagoknak..."

Ennek még az elméleti lehetősége sincs meg.

 

Vp

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr342481107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása