Mene, tekel...

 2010.11.26. 15:19

...megszámoltatott, és...

Jól írta Török Gábor a legutóbbi elemzésében magánnyugdíjpénztári tagok kontra kormány viszonyában:

"Ezúttal már nem csak elkötelezett alkotmányjogászokkal, kényes ízlésű konzervatív úriemberekkel kell számolnia, hanem közel három millió pénztártaggal, akik esetében vacsoraasztali témává válhat az, ami és ahogy történik. Ezek az emberek számolni, gondolkozni, beszélgetni fognak. Mérlegre teszik, mit és hogyan mond a kormány, mi lesz az ellenérdekelt felek véleménye"

Céges irodákban, kávézókban, dohányzóhelyeken, ebédlőben, ismerősök közt beszédtéma.

Kockás papírok az asztalokon, sárga Post-it cetliken számok, idők szaporodnak, hevenyészett oszlopdiagramok. Mérlegelve keresetek, kockázatok.

Egy pozitív hozadéka az intézkedéseknek biztos, hogy van: a zemberek, akik egy részének eddig lehet, hogy a nyugdíjtéma homályos és majdnem érthetetlen volt, utánaolvasnak, magyarázzák a tájékozottabbak a tájékozatlanabbaknak. Teljesen mindegy, milyen oldali beállítottság vagy érzelem hajtja őket. Megértenek, számolnak, kockázatokat mérlegelnek.

Dolgoznak a saját pénzügyi kultúrájuk és gondolkodásmódjuk javításán.

Szaporodnak a kockás papírokon az két-három vonalas aláhúzások, az eredmények.

A jövő elkezdődött.

...ufárszin.

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr952474931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása