A Matolcsy-dolgozat

 2010.12.06. 11:26

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsy_kis_abra/

Tisztában vagyok vele, hogy éppen regnáló politikusainkról mindig minden időben szorgos kezek igyekeznek előbányászni dokumentumokat.

Persze, politikusoknak vagy annak készülőknek ezzel tisztában kell lenniük.

A most az indexen előkerült dolgozatról miért is írom ezt le bevezetésképpen?

Nem hinném, hogy a dolgozat titkos lenne. Nem hinném, hogy bármi baj is lenne azzal, hogy előkerült. Mert nem lennék meglepve, ha úgy lenne beállítva rövidesen, mintha baj lenne.

A baj nem ezzel van.

Hanem a tartalmával.

Csak kérdezem: ha bárki ezt közgazdasági egyetemen beadná féléves feladatként, vagy csak a gyakorlati jegyének megszerzéséért házi dolgozatként, vagy az indexbe aláírás megszerzéséért - milyen jegyet kapna rá?

Azt fel sem merem tételezni, hogy esetleg vizsgadolgozatként, mert az az önkritika teljes hiányát mutatná.

Kezeljük hát a dolgot jóindulatúan, és próbáljuk meg elképzelni, mi célt szolgálhatott a kis írás.

Jóindulatú feltételezésem az, hogy ez egy bemutatkozó levél Dr. Járai Zsigmond felé, amit egy miniszteraspiráns mintegy előszóként elküld azért, hogy majdan hosszasan kifejthesse számításokra, tényekre és statisztikákra alapozott gazdaságirányítási elképzeléseit.

Ha ennyi, akkor napirendre térek fölötte. Még akkor is, ha esetleg fizettek érte, bár az értéke szerintem úgy a kisfröccs és a hosszúlépés közt van valahol, de csak ha alsópolcos borból spriccentik szódával.

Mert ennél még NEM közgazdasági egyetemeken is többet tanítanak a legeslegelső órán.

Úgyhogy kezeljük ezt helyén: ez egy kis közepesre sikerült viccecske, amin úriemberek akkor is nevetnek egymás közt, ha esetleg nem tetszik nekik, (ezért úriemberek), és az ünnep margóján próbáltak humort csempészni a szürke állami hétköznapokba.

Mert ha ennél több volt a szándék, netán ez közrejátszott abban, hogy Matolcsy miniszter lett - akkor remélem komoly.

 

Mert viccnek nagyon szar.

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr792496656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása