Atomantik

 2010.11.09. 07:31

Nagyon, de nagyon kell röhögjek, amikor feltűnik a színen a Zöld Béka. Nem, bocsánat: a Zöld Béke. És még egy bocsánat, a szójáték miatt. Igen, a Greenpeace.

Először is, tevékenysége egyáltalán nem tükrözi a nevét.

Másodszor: ostoba fajankók gyülekezete, akik úgy küzdenek a környezetért, ahogy a Brian életében a Júdeai Nemzeti Front elit öngyilkos alakulata. Csak nem annyira viccesek.

Hogy az atomerőművek létét az egyén hogyan ítéli meg, ízlés kérdése. Személy szerint műszaki ember lévén, s mint olyan, aki már olvasott ezt-azt róla, felajánlanám kis veteményeskertem sarkát a következő épülő atomerőműnek, cserébe egy kábelért, ami a házamba vezet.

De ez most mellékszál.

Atomerőmű van, és nyomatja az áramot. Van neki kellemetlen mellékhatása is: egy csomó kiégett sugárzó fűtőelem.

Nohát ezzel kezdeni kell valamit, addig is, amíg nem tudunk a kerti komposztálóban virágföldet rothasztani belőle.

De nem akarunk. Micsinálunk tehát? Eltesszük egy helyre, ahol nem szabadul ki belőle a szabadba a sugárzás, és tudunk rá figyelni meg mérni olykor, hogy milyen állapotban van.

Csinálunk ilyet nem csak kiégett fűtőelemekkel. Csinálunk ilyet pl. megrögzött pedofilokkal is. Eltesszük őket egy helyre, ahonnan nem bírnak kiszazabdulni, és rájuk lehet nézni, hogy milyen állapotban vannak. De legalább nem szennyezik tovább a táradalmi törvényi környezetet.

Meg csinálunk még ilyet sokmindent. Pl. eszünk husit is, de többen nem szeretik látni, milyen fázisokon megy át, amíg a serpenyőbe kerül. Maszatos solgok ezek, na.

És itt jön egyszercsak a Greenpeace.

És micsinál?

"A maszkos-csuklyás környezetvédők azt akarták megakadályozni, hogy a franciaországi La Hague újrafeldolgozó üzeméből 123 tonnányi nukleáris fűtőelemeket szállító vonat elérje a gorlebeni átmeneti tárolót. A Greenpeace szerint minden egyes tartály annyi sugárszennyeződést tartalmaz, mint amennyi az 1986-os csernobili katasztrófánál felszabadult."

Érted!

Keresztbefekszik a vonatnak. Hogy a sugárzó trutymó NE juthasson el oda, ahol biztonságosan lehet tárolni. És akadályozza a menetét a vonatnak neki, miközben azt mondja, hogy azok  - kocsinként - szarrá pörkölnek bennünket.

Tehát: tudatosan, módszeresen és annyi ésszel, amennyi egy marék döglött lepkének van, szennyezi a környezetet, napokig - legalábbis a saját hiedelme szerint mindenképp.

Nem alternatívát kínál, hogy hogyan lehetne másképp, nem. Csak azt mondja, hogyan ne.

Hát, bizony, szívesen szimulálnám Greenpeace aktivistákkal a következőt: mi lenne, ha atomerőműveinket lekapcsolnánk?

Egy hétig, haver, nem használhatsz liftet, hűtőt, tévét, bringát is csínján, mert az előállításához is kell áram, a villamost meg a metrót felejtsd el, szintúgy a netet, mobilt, stb.

Aztán beszélgessünk.

ALTERNATÍVÁKRÓL, bazmeg, ALTERNATÍVÁKRÓL!

Mert arról lehet, értelmesen.

De arról, hogy mekkora hülye vagy, nem.

Mert azt már tudom.

 

Vp

A bejegyzés trackback címe:

https://riposzt.blog.hu/api/trackback/id/tr522435266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása